Thanks.. Following me... I followwww...

Sunday, June 21, 2009

PERSONA WSR

Persona baru, hahah, mesti korang ingat aku baru beli kereta baru.. takde lah , bukan aku nyer, aku di minta tolong utk drive bawak balik jer,minggu lepas kereta tu dari damansara utama, Makcu sobah punya, dia kejer kat AMBANK jln Yap Kwan Seng, dia takleh nak pickup keta tu sebab memang takleh nak kuar time kejer, husband dia lak mengalami kecederaan gigi terpaksa menjalani pembedahan pada keesokan harinye, heheh cam parah jer kecederaan gigi, nak menyedapkan kan citer jer, gigi dia memng problem terpaksa operate, tau je la kalau dah sakit gigi yang macho pon leh nangis kalau kena..


WSR (WEI SOBAH RANGGIIII)


sian pakcu hilang kemachoan nya bila dah sakit gigi, siap nangis lagi wooooo, berbalik pada citer keta tadi, makcu bagitau aku kena appoinment ngan mamat keta tu kul 5 pm, so memang dia tak sempat la kalu nak gerak dari yap kwan seng , memang jam giler, sekurang-kurang nye kul 4 kena gerak dah,dia memang kantoi, tak leh kuar awal n takder org nak send dia gi sana, dan pakcu lak injured, makna nya org yang paling sesuai adalah aku, anak buah dia yang kononnye paling senang n selalu tolong dia (ayat makcu nih bukan aku reka) hahahhaha, yoyo jer.

hmm.. dari hari semalam lagi makcu dah mintak tolong nagan aku, aku ponset appoinment ngan aji, member aku yang kejer kat pulapol, dia dok damansara so aku pon ckp nak tumpang sok petang gi sana , memang sempatnyer kalau gerak ngan aji sebab dia naik motor, dah set dia pon setutju, nak dijadikan cerita pada keesokan petang aku call aji nak double kompom ngan dia, sekali dia plak tak jadi sebab ada hal kata dia, ajer nyer ko aji sajer jer taknak bagitau awal2,
HIGHWAY AMPANG BELAKANG OPIS MAKCU


sib baik abah ada, abh ckp dia nak gi ampang sebelum balik pos kat damansara, so aku pon tumpang abah, tapi awal gila la kena gerak, kul 3 petang aku dari opis gi damansara, samapai sana lepak dulu ngan abah, kul 4.45 ptg baru gerak gi kedai tu,
jaln punya la jam, tau jer la damansara utama mana penah tak jam,kalua dulu lagi la mlm lak jam ngan bazar UPTOWN, tapi skang takder lagi kot,
sampai situ jer teringat aku kena angkut naik black maria masa gi uptown kul 2 pagi,polis random angkut org naik black maria kononnya nak buat random test urine, hahaha tak pasal2 aku dok balai tu sampai kul 4 pag, takper lain kali aku citer la,


hehe 60KM/H jer aku bawak keta baru


so samapai jer kat kedai tu abah pon tgl kan aku sebab dia ada urusan lain, aku pon tgu la mamat jual keta tu , lepas sign semua borang aku gi kat keta, plate tak tau lagi masa nih, dia bwk aku kat kedai yang cuci keta, cheh hampeh cam tak cuci jer aku nengok kepam sana kepam sini, aku komplen la jam0jam tu jugak mamat sale tu polish ngan bangla cuci keta, aku bukan aper makcu tu kalau bab cam ni dia alrt skit, hehehhe, lepas aku random check semua pintu getah pintu signal kemek kot-kot ada, tu semua makcu dah pesan, "lan kang ko nengok skit keta tu kot ada kemek ker calar ker, getah pintu tak cukup ker, enjin takder ker, tayar kurang satu ke", hahhaha ok, ok aku ckp ....

setle ssemua aku pon dgn bangga jadi org pertama mendriving keta persona makcu bawak balik,

samapi jer aku kat highway ampang makcu call(tak sabar latu hehehhe nak nengok keta baru,

makcu: helo lan ko kat mana
aku: ada kat belakang opis makcu nih, higway ampang.
makcu: ko nak gi mana awal tu kul 5:30
aku:huih, tak tau nak gi mana, makcu ckp antar pandan(opis pakcu) lan pon aper lagi terus jer la gi sana, ketar nih bwk keta baru , takut wooo, gigil,
makcu:hahahhahah kelakar la konih, okeh takper nanti makcu pesan ngan pakcu ko, ko onway opis dia,
aku:ok, lan siyes nih, ketak lutut bawak keta baru, org nya laktu, kalau sendiri takpo, siap banggo lagi hehehhe....

samapi jer aku kat pandan pakcu dah ready kat mamak, tgu aku, pekena teh ais, dlam 30minit makcu pon sampai, okeh jom gerak kata dia, masa kena teh baru aku tau pasai aper pakcu tak dapat amik keta, dia sakit gigi, hahahha sian pakcu.. so makcu n pakcu anta aku balik opis aku , n aku pon gerak balik umah, wife aku terpaksa balik ngan ayah dia sebab aku balik lambat, dan kebiasanya camtu la kalau aku ada hal kat opis kena blik lmbt my lovely wife terpaksa balik ngan ayah dia,

sebelom balik aku sempat bagitau makcu...

aku: makcu, tau tak aper maksud WSR(plate keta)
makcu: ntah... aper dia?
aku: Wei Sobah Ranggiiiii, hehehhe
makcu: cheh betul gak kan pandai ko...hahhah kitorang gelak..


ORG SAKIT GIGI, HEHEH




so makcu kompom soknyer cuti sebab demam dapat keta baru.... tima kasih makcu sebab bagi aku rm50,upah tolong amik keto... hehehhe, ko tak nak amik bagi kat adam makcu ckp, aku pon sajer jer jual mahal, kehkehkeh...

tamat la citer PERSONA,, terima kasih pada korang sebab sudi baca tulisan aku yang tak best nih...


p/s
aku tak dapat tidor. adam meragam selsema, sian Anak abah..

6 comments:

cookie devine said...

Mak Cu Lan ngn Cik Cookie sm jer.Dapat keta br xleh nak bwk sndri.alih2 JemariSepi yg drive.Gear ketat semcam je.

LotsOfLove-Pearls said...

Salam there..
thnks b my friend..

jarang2 dengar kecederaan gigi..
hehe....
tapi betullah..
kalau sakit gigi, macho cmner pun, nak nangis jugak..
hehe..

salam ahad.

ise said...

Bro best gak bawak Persona,aku hampir2 nak sambar sebijik tapi sebab minyak mahal time tu (RM 2.70) aku tak jadi nak rembat,ambik jek ah kete jimat minyak

Lan said...

SALAM

cik cookie: makcu lan lagi parah, bkn nak kutuk ek, heheh, dia nak test drive sekali kaki tak samapai, sebab pewot sangkut kat stering, hehehhe, geli hati mengenang kan, kompom kena tukar stering kecik baru leh drive, cian makcu

lost: heheh, sebenarnya dia mengalami gigi reput aka dah pecah tinggal gusi n balance gigi sikit2. lepas tu dah bernanah, sebab tu bertambah sakitnya, dngr criter dia ubat tahan sakit tak jalan, dia guna gambir sarawak baru kebas tak rasa sakit n tak nagis, hehehehe,

ise: bro sama la kita, kalau tak sambar jer persona disebab kan minyak mahai terus keluar Vivasona, hahahaha memang jimat minyak

Kojack de Alloohaa said...

knal gak muka org y kecederaan gigi 2 ye..kehkehkeh

Lan said...

kojack.. hang kenai ka?
hahah kantoi