Thanks.. Following me... I followwww...

Tuesday, August 26, 2014

26 ogos 2014... 
dengan rasmi nye lan ingin melancarkan group  P.T.E (Penaja Tone Excel)
dalam perniagaan simkad prepaid TONE EXCEL


 
Muhazlan bin Muhamad
0192317473 
K.L/SERDANG

Monday, August 13, 2012

Update SAP selepas semingu aktif modul facebook..

updated sreenshoot 3 account SAP dari 4 kesemua nya, Alhamdullillah, ada gak duit masyuk




jangan tgu lagi, daftar sekarang dan aktifkan modul SAP di fb, pastu tgu jer duit masuk
hehehehhe

Wednesday, May 16, 2012

Banyak untung kalau kenal lelaki


Banyak untung kalau kenal lelaki (oleh DR. HM TUAH )
Jika suami anda menyendiri dan menjauhkan diri, ketahuilah dia dalam keadaan tertekan.
Boleh jadi ada tekanan di tempat kerjanya, boleh jadi oleh kereta yang dimilikinya, atau boleh jadi beberapa kerenah anda yang menjadi menyebabnya.

Apabila lelaki menyendiri, kita boleh simpulkan dia sedang tertekan,berbeza dengan anda, dalam keadaan tertekanlah segala rahsia akan diceritakan.Anda melakukan begitu untuk meraih simpati.

Meskipun begitu, usahlah risau, ia sekejap saja. Emosi pada orang lelaki umpama getah, sekejap saja telah kembali ke bentuk asal walaupun tadi ianya terhenyak pipih. Berbeza dengan anda bukan? Tatkala anda tertekan, emosi anda umpama ombak. Ombak memang tidak pernah reda, kalau reda pun mengambil masa yang lama.

Apabila lelaki suka menyendiri dan berdiam diri, biasanya disebabkan imejnya yang tergugat. Biarkan sahaja untuk tempoh-tempoh tertentu. Usah'gatal-gatal' sangat memujuk. Kadang-kadang lelaki hanya perlukan 'tempoh bertenang' sebelum mengambil langkah seterusnya.
Anda kelam-kabut, maka itu anda mudah marah, cemburu dan merajuk apabila berdepan dalam situasi begini. Ohhh, itu silap.

Lelaki selalunya dapat menyesuaikan diri apabila menghadapi kesukaran,berbeza wanita biasanya cukup risau dalam keadaan demikian. Dan usah risau sangat kalau lelaki anda cuba berjauhan dari anda dalam keadaan-keadaan demikian sebab semula jadinya lelaki terasa selesa berjauhan dengan keluarga. Ini tentu berbeza sekali dengan anda, yangsuka dan berasa tenang bersama keluarga?

Mengapa lelaki begitu? Itulah bukti kekuasaan ALLAH. DIA menjadikan perbezaan yang ketara antara lelaki dengan wanita, agar apabila disatukan, terjalinlah satu bentuk kekuatan lantaran saling sempurna-menyempurnakan lengkap-melengkapi. Semua kekurangan isteri akan dipenuhi oleh suami dan semua kekurangan suami akan dipenuhi pula oleh isteri. Lihat perbezaan sebagai sebab untuk sempurna menyempurnakan bukan jurang kedegilan untuk tidak mahu memahami.

Lelaki itu cara fikirnya makro, iaitu dia melihat secara keseluruhan,sedangkan anda para wanita mempunyai penilaian bersifat mikro iaitu melihat sesuatu secara terperinci. Maka itu, usah hairan, terkadang suami selamba dengan masalah yang anda rasakan cukup berat. Anda telah kering air mata sedangkan dia masih belum menitis walau sebutir pun air mata. Jika berlaku pertengkaran selalunya dia akan melawan habis-habisan dan anda pula mengalah dan pura-pura setuju demi perhubungan.

Usah terasa teruk sangat dengan keadaan ini, lelaki memang begitu, sentiasa mahu menang dan mahu sentiasa dilihat menang walaupun hatinya mengakui kesilapannya dan mahu berubah mengikut apa yang anda perkatakan. Walaupun anda tahu anda benar dan anda tidak pernah berbuat salah,akhirilah semua pertengkaran dan perselisihan dengan anda yangmeminta maaf.

Anda mahukan dia yang meminta maaf? Usah harap. Lelaki memang berat untuk meminta maaf terutama daripada pasangannya. Ikut kajian, wanita lebih mudah meminta maaf dalam keadaan apa jua dan atas hal apa jua, maka gunakan kelebihan ini untuk lebih mudah meminta maaf walaupun tidak bersalah.

Satu lagi yang anda patut tahu tentang lelaki ialah mereka memang suka memberi arahan bagaikan ketua yang mempunyai kuasa. Usah dilawan, tapi layanlah hati sendiri dengan berleter hingga anda sendiri berasa puas.Tapi awas, jangan sampai berleter di hadapannya, itu boleh memburukkan keadaan. Kata orang, wanita sinonim dengan leteran. Kalau tak pandai berleter bukan wanita namanya.

Ya, teruskan saja berleter, hamburkan semua yangmenekan kepala. Cuma mohon berleter di dalam bilik yang tertutup, sebab kucing pun pening dengan leteran anda. Lelaki memang rimas dengan leteran dan cepat naik darah apabila asyik dileteri.

Lihatlah betapa berbezanya anda dengan suami. Tidakkah anda setuju jika saya katakan, adalah amat beruntung jika anda tahu lebih banyak tentang lelaki?

Kecantikan Lelaki Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik,adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada
5) Lelaki yang baik sangka
6) Lelaki yang tak pernah putus asa

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad s.a.w. adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.

Kegagahan Wanita Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi padaKekuatan perasaan. Perempuan yang gagah,adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar dipenuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.


(Artikel ini aku ambil dari blog tokasid dan beliau terjumpa dalam sebuah majalah utk dikongsi bersama . Aku lak amik dari blog tokasid utk kongsi lagi,hoho. tQ tokasid )

Friday, May 11, 2012

DUALBAND RADIO 4 SALE!!!!


DUALBAND RADIO FOR SALE
RM450 nego

brand Quansheng
TG-uv2

Wednesday, March 28, 2012

AS'SALAM, UPDATED LAGI ENTRY SAP VENTURE..




As'salam... hari ni saya nak update lagi print screen bukti bukti komisyen yang telah saya terima.... terima kasih sekali lagi kepada ibct enterprise, kerana mencipta peluang bagi saya, untuk menambah pendapatan sampingan secara berterusan dengan dengan sekali modal sahaja...

Wednesday, February 1, 2012

SAP (sistem automasi pemasaran)


terima kasih SAP (ibct enterprise) kerana memberi peluang perniagaan yang sagt mudah utk mendapat pendapatan secara pasif....

ramai ahli yang berpuas hati dengan pendapatan yang diterima setakat ini...

pengalaman saya bersama SAP, bermula pada 22 dis 2011, bermula dengan pakej RM99 dengan modal tersebut saya dah dapat modal dan untung dalam masa 2minggu...
ni bukti pengeluaran pertama pada 12 jan 2012
ini bukti pengeluaran kedua pada 16 jan 2012

semua transaksi dari IBCT enterprise

dan seterusnya semua pengeluaran yang telah saya buat dari acount SAP
dengan modal dan untung yang saya dapat saya terus join dengan pakej yang cukup popular di SAP iaitu
RM20
RM30
RM50

dan ini pula pergererakan duit dari semua account baru yang saya sertai dengan hanya sedikit promosi di facebook saya
dengan sekali klik pengeluaran... semua duit yang ada akan dimasukkan ke akaun kita walau pon hanya ada rm2 sekali pon......

TERIMAKASIH SAP


Tuesday, April 12, 2011

as'salam

pergh lama tul tak updat blog nih, anak pon dah ada tiga, alhamdulillah....

Muhammad Aqil Nazhan, selamat dilahirkan pada ahad 9:17 am hospital serdang selangor, semoga anak-anak abah menjadi org yang beriman soleh dan solehah, insya'allah....